Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ρυζογαλο

1 λιτρο 
γαλα ενα πακετο σιρατακι ρυζι
 6κς πιτουρο βρωμης 
ζαχαρινη βανιλια πορτοκαλι κανελλα 
 1κς γκουαρ γκαμ για να πηξει 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Ταρτα με βαση κεικ


Τα ταν!!!!! Γλυκακι μωρε...
Συνταγη για την βαση:
4 αυγα
4κς πιτουρο βρωμης
4κς πρωτεινη γαλακτος
2κς πρωτεινη σογιας
10κς γλυκαντικο
Ξυσμα πορτοκαλι
Αρωμα βανιλλια πορτοκαλι
Λιγη κανελλα
1κγ νες
4κς γιαουρτι 0%
1σφινακι γαλα 0%
2κς μιξ
1κς μπεικιν
Χτυπαμε τα ασπραδια κ μετα προσθετουμε ενα ενα ολα τα υλικα!
Ψηνουμε στους 160 για 12-15 λεπτακι αναλογα σε τι φορμα θα το βαλουμε!
Αφηνουμε να κρυωσει σε σχαρα. Βγαινει μια αφρατη βαση σαν κεικ!

Κρεμα ζαχαροπλαστικης
400μλ γαλα 0%
1κς κακαο
1κγ λαδι
Βανιλλια
Αρωμα πορτοκαλι
Λιγο αρωμα ρουμι
1 κροκο
6κς γλυκαντικο
1κγ κομμι γκουαρ ή κονζακ
1κς μιξ
Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολακι εκτος απο τον κροκο το μιξ κ το γκουαρ.
Ανακατευουμε με συρμα μεχρι να ζεσταθει το γαλα. Μολις ζεσταθει κοσκινιζουμε το γκουαρ με το μιξ μεσα. Ανακατευουμε καλα να μην κανει κομπακια.
Αποσυρουμε απο την φωτια κ ριχνουμε μεσα τον κροκο κ χτυπαμε για 5 λεπτακια γρηγορα.
Αφηνουμε να κρυωσει κ να πηξει. Μετα το ριχνουμε πανω απο την βαση.
Φτιαχνουμε αν θελουμε κ λευκη σοκολατα κ περιχυνουμε 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Πραλινες φρουι γλασσε

ετοιμαστε πρωτα τα φρουι γλασσε πορτοκαλι,συνταγη στα αρχεια!!!!!!!!
6κς γαλα σκονη ή σκονη πρωτεινης ή μισο μισο
3κς κακαο 1% κ μετα κ αλλο για κοσκινισμα
2 κροκους
1κς γιαουρτι τοταλ 0%
αρωμα βανιλια κ ρουμι
4-5κς γλυκαντικο
1/2κς κονζακ
φρουι γλασσε οσο θελουμε
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι αν ειναι πολυ πυκνο-πηχτο βαζουμε λιγο γαλα υγρο. Βαζουμε στο ψυγειο 1 ωρα να παγωσει καλα το μειγμα.
Περνουμε με κουταλακι μειγμα κ με λαδομενα χερακια πλαθουμε μπαλακια μικρα.
Κοσκινιζουμε κακαο απο πανω κ ειναι ετοιμα....


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.


Εκλερ

Εκλερ Σουδακια 100μλ νερο 150'μλ γαλα 50γρ μιξ 1κς γεματι ψυλλιουμ 4κς γλυκαντικο Αρωμα βουτυρο Βανιλια 4 αυγα μικρα ή 3 μεσαια 1κγ λαδι
Κρεμα ζαχαροπλαστικης 500μλ γαλα 6-7 κρ γλυκαντικο Αρωμα βανιλια πορτοκαλι 2κς μιξ ή κορν φλαουερ 1κγ κονζακ 1 κροκοΒραζουμε το νερο το γαλα με το γλυκαντικο κ επειτα προσθετουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα αυγα.μονο μιας ριχνουμε τις σκονες κ χτυπαμε γρηγορα με συρμα. Γινεται μια μαζε οπως τα κανονικα σου. Αποσυρουμε απο την φωτια. Αφηνουμε να κρυωσει λιγο η ζυμη κ μετα τηβ χτυπαμε με το μιξερ κ προσθετουμε ενα ενα τα αυγα. Εχουμε μια κολλωδη ζυμουλα. Την βαζουμε σε κορνε κ κανουμε σου. Αν δεν εχουμε κορνε βαζουμε σε σακουλα. Ψηνουμε 13 λεπτα στους 160 βαθμους αντιστασεις.

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Μελομακαρονα

Μελομακαρονα 2 αυγα 4κς γιαουρτι 2κς πιτουρο 3κς λιναροσπορο 3κς πρωτεινη σογιας ή αλλη πρωτεινη 4-5 κς μιξ 7κς γλυκαντικο Κανελλα γαρυφαλλο κυμινο βανιλια πορτοκαλι Μισο φλυτζανι χυμο πορτοκαλι για γ φαση ή μπολερο πορτοκαλι για β 1κγ σοδα Αρωμα καρυδι Ξυσμα πορτοκαλι 2κς ινες μπαμπου ή γαλα σκονη 2κς ελαιολαδο 2κς ψυλλιουμ Τα ανακατευουμε ολα μαζι! Προσθετουμε λιγο λιγο νερακι για να γινει μια ζυμουλα. Πλαθουμε κ ψηνουμε 160 για 30-40 λεπτα!
Σιροπι Κομματια φλουδας πορτοκαλι Βανιλια κανελλα γαρυφαλλο αρωμα καρυδι κ μελι 2 φλυτζανια νερο 1κς λιναροσπορο 6κς γλυκαντικο Βραζουμε μεχρι να γινει ενα δεμμενο σιροπακι! Βγαινει πηχτο λογο λιναροσπορου!Περιχυνουμε τα ζεστα μελομακαρονα με χλιαρο σιροπι. Κ τα αφηνουμε αρκετες ωρες!Αν θελουμε βαζουμε κ ντουκανονουτελα τα απογειωνει!!!  

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Νουτελα 2 η ΤΡΟΜΕΡΗ

Καινουργια νουτελλα!!!! 12κς γαλα σκονη 3κς μιξ 10κς γλυκαντικο αρωματα βανιλια ρουμι αμυγδαλο 2κς κακαο 1φλυτζανακι καφε γαλα 1φλυτζανακι καφε νερο!!!!!!

Φωτογραφία της Ελευθερία Αντώνογλου.

Μηλοπιτα Γ ΦΑΣΗ

4 αυγα
6κς πιτουρο βρωμης
2κς ασπραδι σκονη
200γρ γιαουρτι 0%
7κς στεβια
αρωμα βανιλια βουτυρο
ξυσμα πορτοκαλι
κανελα μαχλεπι γαρυφαλλο
60γρ μιξ
1κσ ψυλλιο 
1φλυτζανι ελληνικου υργη σοδα
1κσ κονζακ 
3μηλα koμμενα
4κσ στεβια
βανιλια κανελλα γαρυφαλλο χτυπαμε ολα τα υλικα του κεικ μαζι.σε ενα κατσαρολακι μαγειρευουμε τα μηλα με την στεβια κ τα μυρωδικα μεχρι να μαλακωσουν. περιμενουμε να κρυωσουν τα μηλα κ μετα ενσωματωνουμε με τα το μειγμα κεικ. Ψηνουμε στουσ 160 αντιστασεισ 30-35 λεπτακια. αφου κρυωσει κανουμε ενα σιροπακι κ περιχυνουμε την μηλοπιτα.


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.